Tazkiyatun Nafs

Rasulullah SAW bersabda bermaksud:

Sesungguhnya Allah memiliki seratus rahmat, Dia menurunkan satu rahmat daripada-Nya untuk manusia, jin, serangga dan binatang.
Dengan satu rahmat itu mereka saling berkasih sayang.

Dengan satu rahmat itu binatang buas mengasihi anaknya.

Dia menangguhkan lagi kurniaan sembilan puluh sembilan rahmat, dengan itu Dia akan merahmati hamba-Nya pada hari kiamat.

(Riwayat al-Bukhari dan Muslim)

Thursday, September 22, 2011

K.A.R.A.K....apa tu....K....A...R....A....K........


KARAK???ha...niy higway karak ker..hee..upss...assalamualaikum..shbt2 yg disyngi Allah...sihat xhari niy?alhmdulillah msih lagi dipinjamkan nafas oleh Allah utk kita terus menabur bakti..demi UMMAH..:)actually..sy demam lagi..:( huu..ujian2..ujian kesihtn..ujian hati..aish mcm2 ujian..tu tnda Allah syg kat sy!:) HA...nak taw x..pe tu karak...jom baca entri dibawah..:)

Karnival Raudhah Dan Keusahawanan..itulah KARAK kami..:) jom pakat mai dtg..semua..kami hnya mmpu merancag...walaupun seteliti mana,sehebat mana usaha kami, segigih mana kami mahu matlamat kami tercapai..kami sedar,ada yg Maha Hebat lagi dlm mengatur perancgn kami ini..apa2pun..sbg umat islam..kita mesti melakukan sesuatu perkara itu sehabis baik!!!:) dan yakin..insyaAllah DIA akan bantu dan berkati usaha kita itu..:)

doakan kami..agar segala yg kami rncgkan ini menjadi kenyataan...terima ksih atas doa kalian semua..:)

JPP 2011/2012 IPG KAMPUS PENDIDIKAN ISLAM menganjurkan satu Karnival Raudhah Dan Keusahawanan 2011 (KARAK) di IPG KAMPUS PENDIDIKAN ISLAM SELANGOR. Karnival ini berlangsung pada 26 SEPTEMBER hingga 1 OKTOBER 2011. Anda dijemput hadir beramai-ramai untuk memeriahkan lagi karnival ini. Kedatangan anda semua amat kami alu-alukan. Pelbagai Pertandingan & Aktiviti yang menarik diadakan. Kemuncak KARAK adalah persembahan daripada Kumpulan nasyid Devotees...JOM PAKAT MAI NA!!!!! PAKAT MARI GHAMA2 DEH!!!!Terdapat pelbagai aktiviti yg kami sediakan..antaranya..:
jom..berkenalan dgn JPP 2011/2012..:)ha..xlupe juga kepada Pengarah Program kami..merangkap YDP IPG KPI..:)yg sgt komited..


(Saudara Fakhrul hafiz..)

Semoga segala apa yg kami rncgkan dipermudahkan oleh Allah...insyaAllah..amin2 ya Rabb,,

MODE: wahai Allah hanya ENGKAU Maha Mengetahui perasaan hatiku di saat ini..(ya aLLAH.JAGALAH RINDUKU INI.....insyaAllah..menanti dgn penuh sabar....(dizzling..headache..)Allahu Rabbi..ujian2,,:)

No comments: